نقش تغذیه در بیماران نخاعی (۴)

ب – رابطه ی تغذیه و شدت دردهای نورپاتیک(سوزش) :

توصیه می کنم اگر جناب سوزش خان لعنتی را نمی شناسید ابتدا به لینک های زیر مراجعه کنید.
۱ و ۲

تغذیه بر شدت سوزش تاثیر بسیاری دارد. البته آنچه در اینجا می خوانید تجربه ی شخصی من است و اگر شیرینی جات در من باعث افزایش سوزش می شوند، شاید در مورد شما ترشی جات باعث این افزایش شوند. مسئله ی مهم این است که مواد غذایی ای که مصرف می کنیم در شدت و ضعف این عارضه بسیار دخیل هستند. هر بیمار نخاعیِ مبتلا به دردهای نوروپاتیک با علم به این رابطه، باید با دقیق شدن در مواد غذایی مصرفی و آزمون و خطا به موادغذایی ای که روی بدن او تاثیر می گذارند آگاهی یابد.

ولی به گمانم ادویه جات و بخصوص  فلفل و فست فود ها در مورد اکثر بیماران صدق می کند.

موادغذایی ای که دردهای نوروپاتیک را در من افزایش می دهند به شرح زیر است :

– شیرینی جات، البته شیرینی طبیعی موجود در میوه ها و خشکبار نه. شیرینی موجود در تنقلات.

– هر گونه ادویه، از دارچین گرفته تا فلفل. و بخصوص تندی ها مانند فلفل ، زنجبیل و غیره. البته ظاهرا زردچوبه تاثیر محسوسی ندارد.

– فست فود ها، بدلیل مصرف زیاد ادویه جات در اینگونه غذاها.

– هر نوع محصول کارخانه ای، از کیک و شکلات تا کنسرو و کمپوت و چیپس. بگمانم دلیل آن نگهدارنده های موجود در این محصولات باشد. محصولات زیر در این جا لازم به تاکید هستند:

سس ها، بستنی، نوشابه ها و آبمیوه ها(طبیعی نه)، چیپس، پفک ها و اسنک ها، …

– مواد غذایی که به آن ها حساسیت یا آلرژی دارید. مثلا در مورد من طالبی، خربزه، موز، گوجه فرنگی.

 

حتی زیاده روی در خوردن غذا و یا بلعکس زیاد گرسنه ماندن باعث افزایش سوزش می شود.

 

تغذیه ی نا مناسب منجر به یبوست، و آن نیز باعث افزایش چشمگیر دردهای نوروپاتیک و اسپاسم خواهد شد. در نتیجه عنوان بعدی خواهد بود،

ج – رابطه ی تغذیه و کارکرد درست روده :

یکی از معضلات عمومی و همه گیر در تمام بیماران نخاعی (بلا استثناء) مشکل تخلیه ی روده ها و یا واضح تر بگویم، دفع مدفوع است.

عدم تحرک کافی سبب کاهش حرکات دودی روده ها و انباشت مدفوع در آن ها و در نتیجه کاهش دفعات تخلیه روده می شود. و این یعنی باقی ماندن ضایعات و سموم بمدت طولانی در بدن.

ولی یک تغذیه ی مناسب می  تواند وضعیت دفع را بهبود بخشد.

آب – مایعات : یک بیمار نخاعی بایستی در شبانه روز حداقل ۸ تا ۱۲ لیوان آب و مایعات دیگر بنوشد.(آب در اولویت است)

شیر، ماست، دوغ، کشک : اگر چه شیر و فرآورده های آن از منابع اصلی کلسیم هستند ولی بخصوص در افراد کم تحرک مانند بیماران نخاعی و بطور کلی بیماران حرکتی، یبوست را تشدید می کنند. باید در مصرف آن ها بسیار محتاط بود.(من ترجیح می دهم که مصرف نکنم)

سبزیجات : همه گونه سبزیجات به دلیل وجود فیبر و سلولز در ساختمان شان به داشتن دفعی راحت تر و منظم تر کمک می کنند. بخصوص سبزیجات کالری منفی(در پست قبل ذکر شدند).

یک مورد استثناء : هویج (البته هویج خام و اینکه این موضوع در افراد مختلف متفاوت است. هستند کسانی که با خوردن هویج دچار مشکل نشوند.)

میوه جات : بعضی از میوه ها باعث بهبود یبوست و بعضی دیگر موجب تشدید آن خواهند شد.

میوه های مفید = همه ی میوه های کالری منفی که در پست قبل، یادآور شدم. و همچنین انجیر، آلو.

میوه های مضر = سیب، و موز در صورت افراط در مصرف( موز تجربه ی من نیست زیرا به آن حساسیت دارم. آن را در اینترنت یافتم تا سیب کوچولویمان تنها نماند.)

غلات و سبوس ها : غلات نیز بعلت مقدار فراوان فیبر در ساختمانشان به کاهش یبوست و دفع کمک می کنند. نان های سفید که از آرد غیر سبوس دار تهیه می شوند باعث یبوست خواهند شد.

چند نکته ،

مصرف مداوم آب پرتقال بطرز شگفت انگیزی در داشتن دفعی راحت و منظم موثر است. و همچنین بطور کلی، ویتامین سی در بهبود زخم های بستر و سلامت پوست بسیار مفید و موثر است. این دو نکته واقعا حائز اهمیت است .

فلفل و ادویه جات تند، نوشابه های گازدار ، سیب زمینی ، غلات و خمیر نان(خمیر خام) باعث تحریک و تسهیل دفع می شوند ولی دو مورد اول سبب افزایش دردهای نوروپاتیک و تمامی آن ها موجب نفخ و به دنبال آن افزایش اسپاسم خواهند شد.

با خوردن کدو سبز آب پز + سه  قاشق غذا خوری روغن زیتون ، بمدت دو تا سه روز، روزی یک تا دو بار به احتمال زیاد  شاهد دفعی راحت خواهید  بود.

د – رابطه ی تغذیه و اسپاسم و اتونومیک دیس رفلکسی :

همانطور که اکنون می دانیم، تغذیه ی نادرست سبب یبوست می شود؛ و یبوست هم اسپاسم و علائم اتونومیک دیس رفلکسی را تشدید خواهد کرد و در طی آن، در اثر اسپاسم و نفخ حاصل از یبوست فشار مضاعفی  بر اعماء و احشاء و رگهای مغز خواهد آمد.

همچنین یک معده ی ناراحت و نفخ کرده، تعداد دفعات وقوع اسپاسم و شدت و دوام آن را افزایش خواهد داد.

 

بطور کلی می توان گفت، معده نقشی میانجی و تعدیل کننده دارد میان روابط شما و عوارض ضایعه ی نخاعی.

 

پیوست – به زودی فصل جدیدی در وبلاگم آغاز خواهد شد. ماجراهای من و آقای عدالت. اشتباه نکنید، داستان و طنز نیست. ممنون می شوم که مرا همراهی کنید…

این نوشته در به اشتراک گذاشتن تجربیات... ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

49 پاسخ به نقش تغذیه در بیماران نخاعی (۴)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette